André Hazes, populairste Nederlandse zanger

André Hazes, populairste Nederlandse zanger

André Hazes, populairste Nederlandse zanger. Muziek maken, het mooiste wat er is, maar ook om naar te luisteren. Nederlanders zijn gek op Nederlandse muziek, gezongen door uiteraard Nederlandse zangers. Er zijn er veel, te veel om op te noemen.

In dit blog halen we Nederlandse zangers aan, die je regelmatig voorbij zult zien komen met videoclip op Holland TV. Laten we beginnen met een aantal zangers die hun sporen in het verleden hebben verdiend.

Zelfs niet meer bij ons vertoeven, maar dor hun muziek springlevend zijn. André Hazes en dan hebben we het over senior. Zijn liedjes zijn bekend bij het grote publiek, zijn genre gaat over het dagelijks leven.

Iedereen haalt iets uit de liedjes van André Hazes, omdat ze uit het leven gegrepen zijn. Veel te kort hebben we van deze zanger kunnen genieten, maar zijn muziek leeft voort en raakt ons diep in onze harten.

Hij geldt als een van de succesvolste artiesten die Nederland kent. Hij werd geboren in Amsterdam, in de Jordaan en stond bekend als een echte volkszanger. Al zijn liedjes gaan over het leven en wie zingt er niet met ze mee.

“Kleine jonge”, dat gaat over het leven, dat vechten is. Niets krijg je cadeau, dat spreekt de mens aan. Voor alles wat je wilt bereiken, zul je voor jezelf moeten gaan staan. Maar ook dat je van elke dag echt moet genieten, want voor je het weet, is je leven voorbij.

Ook een heel populair lied van André, “Een beetje verliefd”, wie kent het niet. De desillusie van de liefde, dat je iemand ziet en denkt, wow, dit is het en voor je het weet, weer uit je leven verdwenen is.

Welke ook prachtig is, het lied “Geef me je angst”. Allemaal kennen we angst en helemaal als het om de liefde gaat. De onzekerheid het weer kwijt te raken, wordt in dit lied majestueus verwoord. Hoe fijn is het niet als diegene op wie je verliefd wordt, zegt, geef me je angst, waardoor je je veilig voelt en de liefde nooit meer zult kwijtraken.

Na het overlijden van Hazes senior, heeft zijn zoon, met dezelfde naam het oeuvre voortgezet. Een mix van de songs van zijn vader, met eigentijdse liedjes, door hem zelf uitgebracht. Net als zijn vader, gaat ook van junior het leven niet over rozen.

Vaak is het zo, dat diegenen die zich in de muziek, of een andere artvorm kunnen verliezen, hele gevoelige mensen zijn. Die in het dagelijks leven hun plek niet echt kunnen vinden. Ze verliezen zich in de regels, de beperkingen.

Ze hebben vrijheid nodig om te zijn. Op gebied van liefde en relaties, als je zo verbonden bent met de liefde, loop je dan al snel vast. Je gaat van hoge pieken, door diepe dalen en dat zie je terug in de songteksten.

Die vaak heel simpel van eenvoud zijn, maar magistraal om naar te luisteren. Bij weg te zwijmelen, jezelf, je eigen leven er in te herkennen. Alle liedjes van de beide Hazes zijn meezingers en eenmaal uitgebracht, voor eeuwig een hit.

Holland TV draait ze, dus waar ga je voortaan voor? Voor Holland TV!