Artiesten uit de jaren 70 nog steeds razend populair

Artiesten uit de jaren 70 nog steeds razend populair

Artiesten uit de jaren 70 nog steeds razend populair. al zitten we inmiddels in 2023, artiesten uit de vorige eeuw, de jaren 70, zijn nog steeds razend populair en nog altijd bovenaan in de hitlijsten te vinden. Hoe komt het dat de muziek uit de jaren 70 nog steeds door velen wordt gedraaid en gewaardeerd?

De muziek uit die tijd was heel verfrissend en vrolijk. Het bracht iets, een bepaald gevoel, waardoor  de mensen in die tijd er intens van genoten. Het was ook een tijd waarin veel muzieksoorten werden ontwikkeld.

De muziek die in tijd werd ontwikkeld, met uiteraard de zangers uit die tijd die de liedjes zongen, heeft de ontwikkeling van de muziek heel erg beïnvloed. Dat is een van de redenen waarom het nog steeds zo populair is.

In die tijd is disco ontstaan, het feesten buiten de deur. Met een groep in het weekend helemaal uit je dak gaan. Tot laat in de nacht lol en plezier hebben. Dansen of je leven er vanaf hing. Het is echt een gouden tijd geweest.

Die niet te vergelijken is met nu. Verdovende middelen in die tijd hadden we niet nodig om te kunnen genieten, weg te zwijmelen, romantische avonden te hebben. We voelden ons door de muziek in de jaren 70 frank en vrij.

Het is ook de tijd van de eerste muziekfilms als Grease. Een romantische musical die draaide om leeftijdgenoten op een school, waarbij de liefde, de romantiek tijdens de liedjes er van af spatte. En menigeen de muziek van deze film grijs draaide.

Nog steeds is deze musical razend populair. Je herkende jezelf er in, het was een weergave van het leven, waar je van droomde, wat je zelf voor je leven voor ogen had. Om die reden is de muziek uit de jaren 70 nog steeds zeer bekend.

Populaire bands als Abba, de Bee Gees, Stevie Wonder, Earth Wind & Fire. Al deze namen kent iedereen, ook de jeugd van tegenwoordig. Het was een mix van soul, funk, jazz en R&B. De jaren 70 zijn tot op heden nog niet geëvenaard.

Maar ook pop muziek, wie kent hem niet Elton John! Maar ook Fleetwood Mac, Eastwood, super bekende namen van bands die toen allemaal aanwezig waren. Ook de bands als The Clash, The sexpistols. Allemaal namen waar we nog steeds naar luisteren en niet omheen kunnen.

Ook in Nederland waren er toen bekende zangers, zangeressen, groepen, bands waarvan de liedjes nu nog steeds bekendheid genieten. Populair zijn en regelmatig voorbij komen op alle radiostations. Ook op Holland TV.

Denk hierbij aan namen als, Rob de Nijs, LUV, BZN, Corry Konings, Adéle Bloemendaal, André Hazes, Peter Koelewijn en zijn Rockets, Sandra & Andres. Nog steeds hoor je hun muziek in de ether.

Je ziet, de jaren 70 muziek heeft iets te weeg gebracht. Muziek was toen ook veel meer te beluisteren via de radio. Die kleiner werden van formaat. De mens leefde in die tijd vrij, genoot, het leven was een stuk simpeler dan nu.

Hierdoor had muziek een grotere plaats in het leven die tijd, dan dat het nu heeft. Het maakte ons leven in die tijd. We werden er door gedragen.