Bekende Nederlandse zangeressen

Bekende Nederlandse zangeressen

Bekende Nederlandse zangeressen. Ze passeren regelmatig de revue op Holland TV, bekende Nederlandse zangeressen. En we hebben een paar bekende zangeressen uitgezocht om in dit blog toe te lichten. Ze verdienen dat met hun oeuvre die ze in de loop der jaren hebben uitgebracht.

Ruth Jacott, een Surinaams-Nederlandse zangeres die prachtige nummers op haar naam heeft staan. Ze is inmiddels 62 jaren jong, maar staat nog volop in het leven en treedt nog op. Ze is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie.

Haar agenda bekijken op haar eigen website, zie je dat ze avond aan avond nog altijd optredens door het hele land verzorgd. Ze zingt vol passie en overgave en de teksten komen rechtstreeks uit haar hart.

Hits als hartslag, blij bij mij, vrede, je herkent ze direct en je zing ze zo mee. Ze heeft ook in veel musicals opgetreden, als Cats en A Night at the Cotton Club, waarvoor ze de zilveren harp uitgereikt heeft gekregen.

Het lied Vrede, heeft ze gezongen voor het songfestival in 1993 en behaalde met dit lied de zesde plaats. Met Paul de Leeuw heeft ze het duet gezongen, “Blijf bij mij.” Ook heeft zij door veel opgetreden in theaters met haar tour Simply the Best, verwijzend naar een idool van haar Tina Turner.

Ook een kanjer van een zangeres, is Do. Ze is actief sinds 1996 en nu 41 jaar. Ze heeft een schitterende stem en prachtige nummers op haar naam staan. Haar officiële naam is Dominique, waar dus Do vandaan komt.

In het jaar 2000 brak zangeres Do door met het lied “Heaven.” Ze werd benaderd door de Nederlandse zanger Marco Borsato om samen een duet op te nemen, getiteld “Voorbij.” Dit werd een echte kaskraker en stond lange tijd om nr. 1 op de hitlijsten.

En wat denk je van zangeres Wille Alberti, niet meer weg te denken, prachtige nummers gezongen. Ze draait al wat jaartjes mee en heeft reeds 78 jaar op haar teller staan. Onvermoeibaar zie je haar nog op Holland TV zingen.

Ze is driemaal getrouwd geweest, met bekende namen. Haar eerste huwelijkspartner was Soren Lerby, een bekende voetballer. Haar tweede partner John de Mol jr. Bekend van TV en haar derde partner Joop Oonk.

Willeke heeft ook veel gezongen met haar Vader Willy Alberti en beiden hebben zeer bekende nummers op hun naam staan. Denk hierbij aan liedjes als, “Spiegelbeeld’, Samen zijn, De glimlach van een kind” en niet te vergeten het schitterende lied “Morgen ben ik de bruid.”

De heksluiter van Nederlandse zangeressen die je regelmatig zult zien op Holland TV, is Corry Konings.  Ze wordt ook wel de Koningin van het Nederlandse levenslied genoemd. Ze is nog steeds actief, ondanks dat ze al 71 jaar is.

Wie kent haar liedjes niet, als “Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Mooi was die tijd en Huilen is voor jou te laat.” Corry Konings is gestart met zingen toen ze 15 jaar was. Zanger Pierre Kartner heeft haar beroemd gemaakt en ze is gestart met de band De Krekels. Ze is nog steeds te boeken op feestjes en partijen en ze zingt dus eigenlijk al ruim 50 jaar de sterren van de hemel.