Corry Konings, een zangers van formaat

Corry Konings, een zangers van formaat

Corry Konings, een zangers van formaat. Ze wordt de koningin van het levenslied genoemd, Corry Konings. Ze draait al wat jaartjes mee als zangeres en je kunt haar regelmatig voorbij zien komen op Holland TV. Ze is inmiddels al 71 jaar, geboren op 8 september 1951, in Breda.

Ze is met zingen gestart op 15 jarige leeftijd en al snel kwam ze in aanraking met Pierre Kartner, die haar koppelde aan De Rekels. Onder de naam, Corry en de Rekels is er een hele bekende hit ontstaan, die iedereen kent.

Huilen is voor jou te laat, een nummer uit 1970, maar nog steeds bekend bij menigeen. Ze bleef zo’n 2 jaar samen met de rekels en startte daarna een solocarrière. Ze scoorde direct een hit met het nummer “Ik krijg een heel apart gevoel van binnen.”

Het lied wordt nog steeds gedraaid, op feestjes, partijen en iedereen die het nog kent en luidkeels meezingt. Andere bekende nummers van Corry Konings uit die tijd zij, “je weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten en Adios amor.”

Stuk voor stuk nummers die nog overal te horen zijn en je ook zeker voorbij ziet komen op de streaming van Holland TV. Ze zit dus inmiddels al ruim 40 jaar in het vak en zingt nog steeds. Je kunt haar nog steeds boeken.

Samen met de Rekels heeft ze 3 elpees uitgebracht die platina zijn geworden. Het lied Huilen is voor jou te laat, haalt zelfs de nummer 1 positie in de top 100 van Veronica. Het succes van Conny en de rekels is zelfs een documentaire over gemaakt.

In 2011 verscheen er een lied wat Corry zong, wat niet zo goed te rijmen was met de andere songs die ze inmiddels had uitgebracht. Het lied had ze ingezongen voor de film New Kids Nitro en had de opmerkelijke titel.

Hoeren neuken nooit meer werken. De single werd een succes en zelfs in het Duits uitgebracht. Toch bracht de titel veel stof tot beweging, maar schijnbaar deerde het niemand dusdanig, omdat het lied toch een hit werd.

In 2018 heeft ze zelfs meegedaan aan een TV programma, samen met Famke Louise, aan Expeditie Robinson. Ze was toen toch al aardig op leeftijd, maar voor Corry is niets te gek. Ze heeft zich een tijdje gevestigd in Spanje.

Maar inmiddels weer op Nederlandse bodem beland. Ze heeft aangegeven dat ze niet eerder stopt met zingen, dan dat haar stem haar in de steek gaat laten. We kunnen dus nog lang van haar liedjes en optredens genieten.

In 2022 stond ze met 4 nummers in de Brabantse top 100, al haar nummers die ze ooit heeft uitgebracht, blijven maar populair. Ze begrijpt het zelf ook niet altijd even goed, niet te veel over nadenken, gewoon lekker blijven zingen.

Corry heeft 3 huwelijken achter de rug en van geen een heeft ze spijt. Allemaal stuk voor stuk van genoten en een paar prachtige kids aan over gehouden. Corry geniet van het leven. Ze vindt het fijn om op te blijven treden.

Naarmate je ouder wordt, mis je sociale contacten. Mijn optreden houden mij gezond en op de been. Ik blijf nog wel even.