Hollandse zangduo's

Hollandse zangduo’s

Hollandse zangduo’s. Als je kijkt naar Nederlandse zangduo’s, dan zie je dat hier toch veel gouwe oudjes tussen staan. Hierbij kun je denken aan Hetty Blok en leen Jongewaard, met het lied, “Mijn opa.” Alom bekend bij de oudere garde.

Maar ook aan duo’s als, Boudewijn de Groot samen met Elly Zuiderveld – Niemand, die het lied zingen “Meester Prikkebeen.” ook uit de oude door en te beluisteren en te bekijken op Holland TV. Waar al de gouden oudjes te zien en te horen zijn.

Een ander duo, wat naamsbekendheid heeft verworden is Sandra & Andres. Jaren bij elkaar geweest en veel hits gescoord. Denk hierbij aan hits als Love is all around, Those Words, Mama Mia. Ze hebben ook meegedaan aan het Euro songfestival. Hun deelname was in het jaar 1972 met het lied, “Als het om de liefde gaat.”

Wie kent ze niet! The Blue Diamonds. Twee broers van Nederlands-Indische afkomst, die in 1960 doorbraken met het lied Ramona. Anders songs van deze twee broers zijn, Let it be me, Save the last dance for me.

Laten we ook Ramses Shaffy en Liesbeth List niet vergeten. Ze hebben schitterende hits samen op hun naam staan. Denk hier bij aan het lied de Pastorale en Laat me, maar ook Aan de andere kant van de heuvels.

Tijdens carnaval zien we ook van duo zangers. Wie kent ze niet, De twee Pinten, met het lied, Geef mij de liefde en de gein. Dit is een duo uit een ver verleden. Kijken we naar een duo dat net is gestart.

Kun je die op Holland TV vinden onder de naam, onder de naam de Gebroeders Frenay, die een oude lied weer nieuw leven hebben ingeblazen. Samen zingen ze het liefde Zomerzon. Een genot om naar te luisteren.

Op Holland TV vind je ook duo’s. Mel & Den. Ze maken er voor jou bij feesten en partijen ook echt een feestje van. Een ander duo dat je er kunt vinden, is het duo Niet te Houwe. Sinds 2021 brengen ze samen liedjes uit en zijn te boeken.

Wie heeft niet van ze gehoord? Het duo The Mounties, met hun bekende liedje, In een rondvaartboot. Het was een echte hitkraker destijds. Allemaal van die heerlijke nummers die iedereen lekker vlot kan meezingen.

Meer van deze tijd is het duo Suzan & Freek. Zij mogen zich het bekendste duo noemen van nu. Met hun hit, Goud, kwamen dit duo, dat uit de Achterhoek komt, snel binnen op de Nederlandse hitlijsten.

Een heel bekend duo is Acda & de Munnik. Het is een Nederlands Cabaret – en Muziekduo. Hun liedjes gaan voornamelijk over liefde, de dood, vriendschap, maar vooral over het leven. Bekende nummer zijn, Niet of nooit geweest, Morgen wordt fantastisch.

Mouth & McNeal, is ook een duo dat herinneringen oproept. Ze hadden in Nederland maar liefst 7 top tien hits. Bekende nummer zijn, How do you do, ik zie een ster, Hello-a. Ze scoorden hit na hit.

Al deze duo’s komen voorbij op Holland TV, een lust om naar te kijken en te luisteren. Surf er gewoon eens naartoe.