Nederlandse cabaret liedjes

Nederlandse cabaret liedjes

Nederlandse cabaret liedjes. Er worden niet alleen Nederlandse liedjes gemaakt. Nederland is ook het land van de cabaretvoorstellingen. En bij cabaret wordt ook gezongen. Er zijn dus ook heel veel mooie bekende Nederlandse cabaret liedjes in de loop van de tijd gemaakt.

Deze cabaret liederen kun je ook zien op Holland TV. Vaak zijn het toch weer de oude bekende namen die hits scoren met hun cabaretvoorstellingen. Denk aan Brigitte Kaandorp, met nummers als.

Kakken, Nederland is mooi, neem geen kind, ik haat je, protestlied. Vaak zijn deze liedjes onderdeel van een voorstelling, waar ze dan ook in terug te vinden zijn. Brigitte is een vrouw met heel veel gezichten. Niet alleen cabaret, maar ook theater en zangers.

Een andere bekende cabaretier is Herman Finkers, met zijn droge Achterhoekse humor, heeft hij ongelooflijk bijzondere liedjes geproduceerd. Hierbij kun je denken aan Daarboven in de hemel, het meisje van de slijterij.

Maar ook, Verkoopt u ook kussentjes, Aaltje, Ik ben mij er eentje, mooi Kloten, Klessenbessen, de Elfstedentocht. Stuk voor stuk prachtige luisternummers met een inhoud om goed tot je door te laten dringen.

Ook Paul van Vliet, heeft menig cabaretvoorstelling op zijn naam staan, met prachtige nummers. Als, Er is zoveel niet gezegd, Levensvragen, Laatste wens, Veilig achterop, Meisjes van dertien. Stuk voor stuk schitterende luisterliedjes.

We mogen ook zeker Jasperina de Jong niet vergeten. Haar cabaretvoorstellingen waren om te gieren, boordevol met humor en ook wel een tikkeltje sarcasme. Ze kon iemand aardig op de hak nemen.

Ook haar liedjes blijven populair. Denk hierbij aan, De wandelclub, Tante Leentje, Dobbe, dobbe, dobbe, Op een been kun je niet lopen. Weliswaar liedjes uit de oude doos, maar je zingt ze allemaal zo weer mee, als je ze ziet op Holland TV.

Meer van deze tijd, cabaretier Jochem Myer. Ook die heeft prachtige nummers op zijn naam staan. Ik slaap weer op de bank, Ik hoor je niet, De geur van oude mannetjes, Ik ben anders Dan De rest. Gewoon eens naar luisteren!

Natuurlijk bestaat er ook een top lijst van de mooiste cabaret liedjes. Op nummer 1, we hebben zijn naam al eerder genoemd in diverse Blogs. Wim Sonneveld. Als hij op de buis kwam, zat iedereen er aan vast gekluisterd, vroeger.

Zijn nummer “Josefien” voert de lijst aan. Op nummer 2 staat Louis Davids met het lied “Naar de bollen.” Op nummer 3 vinden we Cabaret Ivo de Wijs, met het lied, “Mijn seizoen.” je ziet, oudjes die goud waard zijn.

Nog eentje dan, heb je vast van gehoord. Drs. P, met het nummer “Onze nicht in Den Haag.” Waarmee hij op plaats nummer 4 staat. Een eigenzinnige man, met een bijzondere diepgang, maar wat een prachtige nummers heeft deze man geschreven en gezongen.

Je kunt ze allemaal voorbij zien komen en beluisteren op Holland TV!