Nederlandse liedjes uit oude doos

Nederlandse liedjes uit oude doos

Nederlandse liedjes uit oude doos. Op Holland TV worden veel liedjes gedraaid en getoond die uit de oude doos komen. We hebben een verzameling van liedjes uit de oude doos voor je opgezocht en we gaan ze hier in dit blog voor je neerzetten.

Jules de Korte, met het liedje “Ik zou wel eens willen weten.” Hij zit met allerlei diepzinnige vragen die voor de mens nog verborgen zijn en hij in dit lied beschrijft. De melodie is er prachtig mei, echt een lied om te koesteren.

Tweede uit de oude doos van liedjes, is het de “De pil” van Gerard Cox. Het is zijn eerste uitgebrachte singel, die hij tijdens cabaret optreden te horen bracht. Het dateert al uit 1964 en wara gaat het lied over? Inderdaad de opkomst van de anticonceptiepil.

Die niet mag ontbreken is het lied “het dorp” van Wim Sonneveld. Hoe oud het lied al is, je kunt het telkens opnieuw plakken op een huidig tijdstip. Oftewel, je kan het lied tijdloos noemen. Het gaat over het leven vroeger en nu leven we in betonnen dozen.

Ook bekend van vroeger, Henk Elsink, met het lied “Blijf altijd braaf en goed.” In dit lied zingt hij op schitterende wijze dat rijkdom vergankelijk is en schoonheid niet. Succes is leuk, maar liefde is het allermooiste dat er bestaat.

Frans van Schaik met het lied “Aan de voet van die oude Wester.” Het lied wordt ook gezongen door Willy en Willeke Alberti, die ook zeker niet in deze lijst van liedjes uit de oude doos mogen ontbreken.

Wie kent haar niet! Rita Corita, met het lied “Tweedehands Jet.” Ze vormde samen met haar partner Coen Ooms het duo Co-Rita. Hij speelde de accordeon. Het liedje tweedehands jet gaat over het opkopen van allerlei spullen, zo is ze namelijk opgevoed.

Rob Touber, ook een zanger van al lang geleden. Zijn nummer “Piano aan de zee” wordt nog gedraaid. Het is een oer Hollands lied en beschrijft een café aan zee. Waar de piano speelt, soms een beetje vals.

André Hazes senior met het lied “Kleine jongen” is uiteraard legendarisch. Het gaat over zijn zoon André die ook zanger is en het repertoire van zijn vader zingt, met andere eigen uitgebrachte nummers.

Al van wat jaartjes geleden, maar toch nog steeds te beluisteren, Eddy Christiani. Denk aan zijn liedjes als, “Greetje bij de polder,” ”Daar aan de waterkant.” De ouderen onder ons zullen de nummers weer zo mee kunnen zingen.

Wie niet mag ontbreken is Donald Jones, de komiek, maar ook iemand met een hele serieuze kant. Hij kon de mens in zijn tijd echt beroeren. Getrouwd met Adèle Bloemendaal, een schitterend duo. Hij was niet alleen zanger, maar ook acteur.

De hekkensluiter is Hetty Blok, zeer veelzijdig, want ze was actrice, zangeres en cabaretière. Ze bracht liedjes uit geschreven door Wim Sonneveld. Maar de meesten kennen haar als zuster uit Ja zuster, nee zuster.

De lijst is te kort, wie weet brengen we nog een keer zangers en zangeressen uit de oude doos in het spotlicht.