Nederlandse zomerhits om lekker bij mee te kunnen zingen

Nederlandse zomerhits om lekker bij mee te kunnen zingen

Nederlandse zomerhits om lekker bij mee te kunnen zingen. Nu de zon al dagen volop schijnt, tropische temperaturen zijn bereikt. Wat is er dan niet heerlijker tijdens zo’n warme, zwoele nacht te luisteren naar Nederlandse zomerhits. Zomerhits van eigen bodem die te beluisteren zijn op Holland TV.

Als we zoeken op Nederlandse zomerhits, zie je toch dat ook hier weer de gouden ouden het beste uit de bus komen. Wie kent hem niet! André van Duin met zijn zomerhit, “Als de zon schijnt.” Waarin hij zingt over dat alles zoveel fijner, mooier en beter gaat als de zon aan de hemel staat.

Gerard Joling, zijn Tickets to the tropics, is ook een echte meezinger in de zomer die door de speaker kan galmen. Het is al een liedje uit 1985, maar nog steeds mateloos populair. Tijdens de concerten van de Toppers komt het altijd aan bod.

Een hete zomer van, jawel peter Koelewijn, ook al een oude rot in het vak, met zijn eigen stemgeluid. Het liedje gaat over een jong meisje die intens verlangt naar de Middellandse zee en in haar eentje er ook komt.

Comment ca va van The shorts, een heerlijke meezinger, die elke zomer weer te beluisteren is, ook op Holland TV is te zien. Het lied blijft populair, het is dan weliswaar Frans, maar zingt ongelooflijk lekker mee in de zomer.

Het duo Corry Konings en Frans Bauer hebben samen ook een zomerhit uitgebracht. “De zomernachten van San Jose.” Het lied beschrijft de zoektocht naar de liefde, waar eigenlijk niet meer bij werd gedacht, dat het je nog een keer kon overkomen.

Ook Dries Roelvink, ja de man met de gele zwembroek, heeft een zomerhit uitgebracht, de titel luidt “Ik kom er aan.” Het lied gaat over de bekende Route du Soleil. De route over de Franse tolwegen naar het strand.

Blue Diamonds met het lied Summer Holiday, mag niet ontbreken. Niet echt een lied wat pas is uitgebracht, maar wel een die je nog regelmatig hoort op Holland TV. We gaan allemaal op zomervakantie, voor een weke of twee.

Wie kent haar niet! De zangeres zonder naam met haar zomerhit “Mandolinen in Nicosia.” Een druivenplukker komt Maria tegen en beleven samen onder een prachtige lucht een hartstochtelijke nacht samen.

Stef Ekkel, misschien een iets niet zo bekende naam, maar wel met een prachtig zomerlied, “Dat zomerse gevoel.” De lucht is blauw, de wind waait heerlijk, de vogels fluiten, wat een zwoel gevoel.  Dit is het goede leven, op een terrasje in de zon.

Ook de gebroeders F, hebben een zomerhit uitgebracht “Zomerzon.” oorspronkelijk een liedje van De Makkers uit 1972, dat de gebroeders F nieuw leven hebben ingeblazen. Je kunt ze zien samen op Holland TV.\

Je ziet, zomerhits genoeg, bij de een denk je, geweldig, bij de ander misschien, helemaal niet mijn ding. Maar goed dat er zoveel keuze is voor jong en oud en over alles wat de zomer ons als mens te bieden heeft.

Want zeg nou zelf, als de zon schijnt en muziek erbij waarmee je lekker kunt meezingen! Dat is toch waar je als mens genoeg aan hebt.