Rob de Nijs, een zanger bij uitstek

Rob de Nijs, een zanger bij uitstek

Rob de Nijs, een zanger bij uitstek. Hij draait al wat jaren mee in de muziek en verdient een blog op Holland TV, Rob de Nijs, geboren op 26 december 1942, een kerstkind en nu de respectabele leeftijd van 80 jaar. Nog niet zo lang geleden trad Rob de Nijs nog op, ondanks zijn ziekte.

Nog niet zo lang geleden kwam Rob in het ziekenhuis terecht en klonk de berichtgeving niet positief. Maar het is een diehard en is nog steeds in ons midden. Het is een topartiest die ruim 50 jaar op de bühne heeft gestaan.

Zijn oeuvre is bewonderenswaardig te noemen. In zijn jeugd een verlegen man, zo lezen wij, maar daar heeft hij zich ruimschoots overheen gezet, anders durf je je niet zo als een zanger te presenteren.

Op 18 jarige leeftijd startte hij zijn zangcarrière. Hij heeft prachtige hits op zijn naam staan en tientallen schitterende nummers uitgebracht. Naast zanger is Rob de Nijs ook acteur geweest. Ook daarin slaagde hij fenomenaal.

Op zijn achtste startte hij met accordeonles, ging naar de cabaretschool. De directeur van deze school, bracht hem in 1960 in contact met een band, “The Apron Trings,” ze waren op zoek naar een zanger.

Rob werd de zanger van deze band die toen de naam aannam van “Robby and the Apron Trings.” Hiermee startte de langdurige zangcarrière van Rob. De broer van Rob, Bert de Nijs voegde zich eveneens bij deze band, als gitarist.

In 1962 won Rob zijn eerste talentenjacht, de prijs een platencontract. Vanaf dat moment was rob de Nijs als zanger niet meer weg te denken. In 1963 brak hij door met het lied “De ritme van de regen.”

Ook won hij toen het songfestival dat in Knokke, België werd gehouden. In 1964 bracht hij zijn eerste soloplaat uit, die bekroond werd met een Edison Award. Ook begon toen zijn carrière op de TV.

Hij deed mee aan een serie televisieprogramma’s voor de VARA. Hij trad op met andere bekende namen, als Trea Dobbs, Ria Valk en Marijke Merckens. Ook is hij bekend van de serie Oebele die in 1969 begon.

Dat leverde hem de volgende serie op, “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen,” die in 1972 het levenslicht zag. Maar naast al deze optredens in series en op TV, zong Rob de Nijs uiteraard ook de sterren van de hemel.

Wie kent zijn schitterende nummers als, Banger Hart, Malle Babbe, Alles wat ademt, het werd zomer, open einde, om er een aantal te noemen, niet! Ook zong hij een aantal duetten. Onder andere met Martine, “Ik hou alleen van jou.”

Hij wordt wel de nestor van de Nederlandse popmuziek genoemd en die naam mag hij hebben, met alles wat hij voor de Nederlandse muziek heeft gedaan. Zo is Joop van den Ende bezig om een eigen musical over Rob de Nijs te maken.

Een zeer veelzijdig man die we nog lang in ons midden hopen te houden.