Tina Turner, Rockdiva is niet meer

Tina Turner, Rockdiva is niet meer

Tina Turner, Rockdiva is niet meer. Als er één vrouw is die een stempel heeft gedrukt op de muziek, is het Tina Turner. Haar doorzettingsvermogen, haar kracht en het durven laten zien van haar kwetsbaarheid, heeft van haar een rocklegende gemaakt, die zijn weer ga niet kent.

Geboren op 26 november 1939 in Tennessee en op 24 mei 2023 in Zwitserland overleden. Ze heeft een turbulent leven gehad, echter de laatste jaren van haar leven heeft ze in alle rust in de Zwitserse Alpen volledig de rust gevonden.

Samen met haar partner de Duitse platenbaas en producer Erwin Bach, waarmee ze 13 jaar geleden getrouwd is, heeft ze de stilte opgezocht. Toen ze na een turbulente tijd koos voor het Boeddhisme, kwam ze erachter.

Dat het willen hebben van een nieuwe jurk, schoenen, huis, niet het leven is wat het leven voldoening en bevrediging geeft. Dat gevoel van voldoening en geliefd voelen komt van binnenuit, vertelde ze tijdens een interview.

Haar openheid om haar leven te delen met de hele wereld, het terugvinden van haar zelfliefde, haar eigen kracht, heeft haar gemaakt tot de The Queen of Rock en Roll. Iedereen die haar roemt, tijdens haar leven en nu na haar overlijden.

Er is eigenlijk niemand die aan Tina Turner kan tippen. Tot haar 69ste heeft ze opgetreden en wereldwijd tours gemaakt. Waarbij de energie uit haar lijf spatte. Met een stem die rau was, met liedjes die de mens diep in hun hart raakte.

Dat is en was Tina Turner ten voeten uit. Ze heeft een enorme stempel gedrukt op de rock en roll. Ze is de best verkopende vrouwelijk rockartiest die er bestaat. Haar songs zijn wereldwijd bekend en nog. Private Dancer, wie kent het nummer niet.

Andere bekende nummers van haar zijn, Simply the Best, What’s love got to do with it. Proud Mary, It’s only love, addicted to love. I can’t stand the rain, River deep – Mountan high. En nog zoveel meer waarmee ze hit na hit scoorde.

Haar liefdesleven is niet over rozen gegaan. Ze kwam Ike Turner tegen, waarmee ze tot 1978 getrouwd is geweest en 4 kinderen kreeg. Ike Turner mishandelde haar en het heeft nog lange tijd geduurd voordat ze voor zichzelf koos.

Ze verloor door de scheiding alles en moest volledig opnieuw starten. En dat deed ze met zoveel power en kracht, dat ze een prachtige solo carrière heeft neergezet. Ze is een voorbeeld geweest voor heel veel andere zangers.

Ze is eerst actief geweest van 1960 tot 1976 samen met Ike Turner. In 1979 braak ze door als soloartiest. Van 1985 tot 1990 groeide ze uit tot een van de succesvolste zangers die overal ter wereld volle zalen trok.

Ze heeft toen een rustpauze ingelast om in 1995 een comeback te maken. Ook in 200 heeft ze een rustpauze ingelast en vanaf 2009 weer vol op het podium te staan. Wat ze achterlaat aan muziek, films is fenomenaal.

Wie heeft de Queen of Rock & Roll niet in zijn hart gesloten!