Waarom gaan zoveel liedjes altijd over de liefde

Waarom gaan zoveel liedjes altijd over de liefde

Waarom gaan zoveel liedjes altijd over de liefde. We kunnen het niet anders zien, maar zoveel liedjes die over de liefde gaan of er zijdelings mee te maken hebben. Waarom gaan zoveel liedjes over de liefde? Het antwoord is eigenlijk heel simpel.

Het verbindt ons.

Liefde verbindt de mens, werkelijk in alles. Liefde is een emotie en een dankbare emotie, door over liefde te zingen, weet je als muzikant, dat  de kans groter is, dat je lied zal aanslaan bij een groot publiek.

In muziek kunnen we gevoelens uiten, blootleggen, durven we meer onszelf te zijn. Kijk maar op feestjes, we maken een lied voor een geliefde en we zingen het. Zomaar het aan de ander zeggen, durven we vaak niet.

En liefde omvat zoveel meer dan een liefdesrelatie. Het gaat ook over verlies, drama, scheiding, haat en liefde. Elkaar missen, groot verlangen er naar hebben. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt iets koppelen aan het woord liefde.

Tel daarbij op dat de mens zich allemaal geliefd wil voelen. Wat is er dan niet mooier om dit terug te horen, waardoor je het kunt voelen door middel van muziek en daarbij woorden die over de liefde gaan.

Liedjes over liefde zijn voor iedereen herkenbaar en voelbaar, het is het prachtigste woord om over te zingen en er kan zo ongelooflijk veel over worden bedacht dat het eigenlijk ook nooit een keer zal eindigen. De liefde te bezingen.

Ook over liefdesverdriet wordt veel gezongen. Ook daar herkennen veel mensen zich dan weer in, ook al is liefdesverdriet uiteraard het tegenovergesteld van liefde. Muziek en liefde is een twee eenheid, die bij elkaar horen als de aarde en de zon en de maan.

Het is dus ene heel dankbaar woord om over te zingen en menigeen herkent zichzelf er in. Om deze reden zijn er ook heel veel liedjes die al jaren oud zijn, maar bij het grote publiek nog steeds geliefd.

Omdat ze bij velen een hele gevoelige snaar raken, omdat datgene wat ze er bij voelen, horen, hun ziel aanraakt. Dat is zingen over de liefde wat het zo mooi maakt. Liefde wordt ook weerspiegelt in de ellende van alledag.

De liefde wordt ook geromantiseerd en liedjes er over laten je er in wegzwijmelen, nemen je mee in gedachten. Maar laten je ook pijn en verdriet bij het verlies van een geliefde je genezen. Wie heeft er niet een nummer grijs gedraaid nadat een relatie uit is gegaan.

Waarbij de tranen over je wangen liepen en je zo diep in de emotie terecht kwam, dat je over en over naar het lied bleef luisteren. In feite hielp het je, de pijn, het verlies mede te verwerken. Want liefde is dan weer nodig om je te helen.

Liefde wordt ook gezien als iets positiefs en iets magisch. Het is niet te doorgronden, is niemand nog gelukt. Proberen het in woorden te vatten door middel van een lied, met daarbij de juiste muziek, doet voor ieder mens wonderen.

Het kan ook niet anders dan dat tekstschrijvers van liefdesliedjes zelf veel hebben meegemaakt en de liefde juist zien en toepassen. Anders kun je er niet zo geweldig mooi over schrijven. Je ziet de prachtigste liefdesliedjes op Holland TV.