Wat zijn de bekendste zangers aller tijden?

Wat zijn de bekendste zangers aller tijden?

Wat zijn de bekendste zangers aller tijden? Niet alleen Nederland brengt prachtige zangers voort, de hele wereld heeft zangers waar menigeen voor in zwijmel valt. Wat zijn de bekendste zangers aller tijden? Het zal je verbazen, want de bekendste zijn inmiddels legendes.

Zo is Michael Jackson, overleden in 2009 uitgeroepen tot de allerbeste zanger ooit. De mengingen kunnen hier uiteraard over verschillen. Overleden op 50jarige leeftijd na een schitterende zangcarrière.

Maar net al veel andere legendes een verleden waarbij ook duisternis aanwezig was, waar menigeen een mening over heeft. Als we ons richten op zijn muzikale kunsten, was Michael Jackson in één woord fenomenaal.

Een andere legende die ook in de top 10 van allerbeste zangers thuishoort, is Elvis Presley. Geboren in 1935, overleden in 1977, dus maar 42 jaar geworden. Zowel Elvis als Michael hadden een eigen home land.

Zo heet het homeland van Michael Jackson Neverland Ranch en van Elvis Presley Graceland. Beiden bestaan nog en dienen als een soort van bedevaartplaats om de groten der aarde te kunnen eren.

Elvis is de King of Rock, niemand die aan hem kon tippen. Hij wordt gezien als een cultuur icoon van de 20ste eeuw. Daarentegen wordt ook M. Jackson geroemd als de meest bekroonde solomuzikant ter wereld.

Je hoort beide zangers vast en zeker ook op Holland TV, waarbij hun videoclips uiteraard worden getoond. Een andere zanger van formaat is, Freddy Mercury. Hij was de frontman van de groep Queen.

Freddy Mercury groeide uit tot een van de allerbeste popzangers aller tijden. Ook Freddy is overleden, in 1991. Hij is 45 jaar geworden. Opvallend dat alle bekendste zangers bovenaan in de lijst op jonge leeftijd zijn komen te overlijden. Ze hebben voluit geleefd!

Die ook zeker in dit rijtje thuishoort, is David Bowie, die gezien wordt als een van de invloedrijkste rockmuzikanten van de jaren 60 tot heden. Ook David Bowie is reeds overleden, in het jaar 2016. Hij is 69 jaar geworden.

Zijn er ook nog levende legendes? Jazeker wel. Hebben we nu 4 mannen gehad als bekendste artiesten aller tijden, volgt nu een vrouw waar we niet omheen kunnen. Madonna. Ook wel The Queen of Pop genoemd en wordt gezien als de succesvolste vrouwelijke artiest aller tijden. We kunnen nog steeds van optredens van Madonna genieten.

Wie ook zeker in dit rijtje thuishoort, The Beatles en dan met name John Lennon. Hij was naast een popmusicus ook een vredesactivist. Getrouw met Yoko Ono. Geboren in 1940 en vermoord in 1980. Is dus 40 jaar oud geworden. Hij is de oprichter geweest van de fenomenale groep The Beatles.

Wie ook niet mag ontbreken in de lijst van bekendste zangers, is Prince. Naast zanger was hij gitarist toetsenist, bassist en ook een componist. Maar ook danser, platenproducer, filmregisseur. Zijn muziek zat in de funk en de rock. Ook Prince is reeds overleden. Hij is 58 jaar geworden.

Je ziet, de echte muzieklegendes stammen van vroeger, wie weet komen er namen bij die hun kunnen gaan evenaren.