Wat zijn de populairste muziekthema's waar over wordt gezongen

Wat zijn de populairste muziekthema’s waar over wordt gezongen

Wat zijn de populairste muziekthema’s waar over wordt gezongen. Je vindt op Holland TV een blog waarin wordt geschreven over de liefde. Dit is het thema waar de meeste liedjes over gaan en over wordt gezongen. Maar er zijn meer muziekthema’s razend populair.

Er wordt ook veel muziek geschreven en gemaakt over het thema, “De dood.” Muziek is tijdens begrafenissen ongelooflijk belangrijk en om die reden worden over dit thema liedjes gemaakt. Muziek is tijdens overlijden, een begrafenis of crematie voor iedereen voelbaar en geeft een emotie van dankbaarheid.

Een van de bekendste liedje die het thema dood bezingt, is het lied van John Lennon met de titel “Imagine” Imagine there is no heaven. Beeld je in dat er geen hemel is. Dit spreekt op zich al tot de verbeelding.

Naast dit lied zijn er nog meer prachtige nummers verschenen over het thema dood. Bijvoorbeeld het nummer “Time to say goodbye” van Andrea Bocelli & Sarah Brightman. Een schitterend nummer dat veel wordt gedraaid als er afscheid genomen wordt van een dierbare.

Een ander thema waar veel liedjes over gaan is over vrede. Vrede is al, zolang als de mens op aarde leeft, een belangrijk thema. Logisch, het is de mens zelf die zorgt voor oorlog, strijd, ruzie, haat. Maar vooral ook onderdrukking, slavernij en armoede, waarbij een paar de macht hebben.

Je begrijpt eigenlijk niet als weldenkend mens die vanuit liefde leeft, dat dit kan bestaan. En toch is het er, overal zelfs om ons heen. Het lied “Get Up Stand Up” van de Wailers, gedateerd 1973 is een van de bekendste die over vrede gaat.

Andere bekende songs over vrede, die zeker ook genoemd mogen worden, zijn “Treur niet” van Digy Dex, “Tears in Heaven” van Eric Clapton en 2 nummers van Marco Borsato, “Het Water en Afscheid nemen bestaat niet.”

Naast thema’s als vrede en dood waar veel over wordt gezongen, en uiteraard de liefde, gaan veel songs ook over eenzaamheid. De teksten zijn dusdanig pakkend dat je gevoel van eenzaamheid er door kan verzachten. De liedjes stralen ook gevoel uit van begrip en dat er veel meer mensen zijn dan alleen jij di er mee worstelen.

Dat geeft dan weer een opbeurend gevoel dat je niet de enige bent en dat je door de tekst te beluisteren, je wellicht minder eenzaam gaat voelen. Zi is er een prachtig nummer van Stef Bos, genaamd “De Eenzaamheid.”

Andere nummers die over het thema eenzaamheid gaan, zijn onder andere van Snelle met de titel “Gelukkig maar alleen.” Beyoncé met het nummer “Formation.” Michael Jackson, “They don’t care about us.”

Naast eenzaamheid is ook een belangrijk muziekthema “Anders zijn dan anderen.” Veel mensen worstelen hiermee en kunnen zich herkennen in de teksten die hierover geschreven worden. Denk aan thema’s als pesten, het zwarte schaap, Je niet gezien of gehoord voelen. Onzichtbaar zijn voor anderen.

André van Duin heeft een liedje gemaakt dat letterlijk heet “Anders dan anderen.” Dit thema weerspiegelt ook, ga je eigen dromen verwezenlijken, ga de angst voorbij, durf jezelf te zijn, durf te kiezen.

Al deze thema’s zijn dankbare onderwerpen om over te zingen en menig lied gaat er over. Eigenlijk vind je ze in elk geschreven en gezongen lied wel terug.

Daarom is muziek ook zo ongelooflijk mooi. Het haalt gevoelens naar boven bij de mens. De mens heeft een stuk van herkenning, het verbindt, brengt mensen samen. Het kan zelfs zorgen dat een verbroken relatie toch weer een nieuwe start kan maken.