Wat zijn momenteel bekende Nederlandse liedjes?

Wat zijn momenteel bekende Nederlandse liedjes?

Wat zijn momenteel bekende Nederlandse liedjes? We leven anno 2023 en veel Nederlandse liedjes, zijn toch liedjes die al wat langer te beluisteren zijn op Holland TV. Toch worden er aan de lopende band nieuwe Nederlandse liedjes uitgebracht. Die weliswaar minder bekend zijn, maar zeker het beluisteren waard.

Ineens zien we dan toch een hoop namen van zangers en zangeressen die nog niet bij iedereen bekend zijn. We noemen er een aantal. Bovenaan de lijst staan, Suzan & Freek met het lied “Nooit meer regen.”

Het lied gaat over dat je zo gek op iemand bent geworden, dat die persoon het zonnetje voor je elke dag laat schijnen, waardoor er van regen in je leven geen sprake meer is. Ze zingen vaak op festivals, een prachtig lied dus voor die gelegenheid.

Een ander door dit duo uitgebracht nummer is ook een Nederlands lied wat niet lang geleden door hun is uitgebracht. Het lied heeft als titel “Slapeloosheid,” en beschrijft een droom dat twee geliefden bij elkaar zijn. Waarbij er sprake is van een enorm verlangen.

Een ander lied wat dit jaar is uitgebracht en ook op de zomer betrekking heeft, is van Bizzey, Kraantje Pappie, Rolf Sanchez met het lied “Zin in De Zomer man.” Het lied gaat er over dat ze zich afvragen, wanneer komt die zomer er dan eens eindelijk.

Irene Hin, met de single “Niemand anders,” hoort ook in het rijtje thuis van bekende zangers in 2023. Het lied beschrijft het verlies van een geliefde, al even geleden, maar er kan niemand voor in de plaats komen.

Ook van Irene Hin, “Blijf nog even,” het is een pianoballad, een prachtig nummer dat ze zelf schreef. Ze is namelijk ook songwriter en het beschrijft het overlijden van haar vader die aan alzheimer leed.

Het lied “Zweven” van Nielson is ook niet lang gelden uitgebracht. Het is een lyric die gaat over het onbekende, waar je helemaal niet bang voor zou moeten zijn. Het gaat over magie, en astrologie, de wereld zien, laat me je ontdekken.

Sigourney K, KATNUF met het liedje “Leidse Plein,” mag zeker niet ontbreken. Het beschrijft een meisje, “ die als engel wordt gezien en iemand zich afvraagt wat ze op dat tijdstip nog zo laat zoekt op het Leidse Plein.

Ook een lied niet lang geleden uitgebracht is van de zanger Tijn. Mama ik heb een probleem luidt de titel. Het lied gaat over het onderwerp of je ware liefde kunt vinden in een discotheek. Tijn denkt van wel.

Ook een prachtig nummer “Naar het licht” van Froukje. Ze zingt over zichzelf, dat de tijd vliegt en je geworden bent wie je bent en of je daar eigenlijk wel gelukkig mee bent. De jeugd achter je gelaten, die is van porselein.

Dan hoort ook zeker thuis de zanger Stenfert, met het lied “Gevaarlijk.” Hoe gek het ook klinkt, de songtekst is nog niet bekend. Andere songs van de zanger Stenfert zijn, Verslavingsgevoelig, Adembenemend.

Wellicht voor jou een rits van onbekende namen, maar zeker het beluisteren van hun prachtige songs een keer waard.