We kunnen niet om hem heen Frans Bauer

We kunnen niet om hem heen Frans Bauer

We kunnen niet om hem heen Frans Bauer. Hij geldt als een van de populairste zangers van Nederland en Vlaanderen, Frans Bauer, met zijn eigentijdse muziek verovert hij de harten van menigeen. Geboren in het jaar 1973, heeft Frans 49 jaar op de teller staan.

Hij is getrouwd met Mariska en samen vormen ze echt een duo waar menigeen iets van kan en mag leren. Frans is een man die verbindt, zijn hart volgt en laat spreken. Dat is ook tevens de rede waarom het grote publiek hem omarmt als zanger.

Zijn echte naam is Francois van Dooren, bracht zijn jeugd door in een woonwagen en werd katholiek opgevoed. Als kind wist hij al wat hij wilde worden, zanger en het is hem gelukt ook. Zijn doorbraak als zanger was in het jaar 1994.

Het ging niet allemaal over rozen, maar als je iets wilt, weet je dat het pad niet over rozen gaat. Zijn eerste single nam hij op in 1987 “Ben je jong.” het duurde daarna nog even voordat hij echt doorbrak.

Maar met zijn single “Als sterren aan de hemel staan,” in 1994 konden we niet meer om Frans Bauer heen. Een ster was geboren. Het is zelfs zo dat Frans Bauer in de quote 500 staat, met een geschat vermogen van miljoenen.

Zoals veel zangers die later bekendheid genieten, had Frans Bauer ook zo zijn idolen. Koos Alberts, Julio Iglesias en Elvis Presley. Als je Frans ziet en hoort zingen op Holland TV, zie je van alle 3 zijn idolen wel iets terug.

Met Koos Alberts heeft hij samen meerder malen op het podium gestaan om samen het lied “Ik verscheurde je foto,” te zingen. Naast zingen staat Frans klaar voor zijn medemens en is hij vaak met liefdadigheid bezig.

Dat hij inmiddels veel hits op zijn naam heeft staan, zal duidelijk zijn. Wie kent zijn hits niet? Heb je even voor mij, N Ons geluk, Jouw hart is als chocolade, Zie je al die zonnestralen, Een dag uit duizend dromen, Een komt er voor jou ’n dag.

Je zou een blog kunnen vullen met al de liedjes die Frans Bauer inmiddels op zijn naam heeft staan. Ook zingt hij regelmatig duetten. Zo heeft hij duetten gezongen met Marianne Weber, Corry Konings, Vader Abraham.

Mara ook met Sieneke, “Een nacht met jou,” en is hij momenteel on tour samen met zangeres Sieneke. Ook heeft hij samen met zijn partner, Maris, zoals hij haar zelf noemt een TV show gemaakt.

Het programma heet, Bestemming onbekend. Elke week gingen ze samen ergens naartoe waarvan ze de bestemming niet van te voren wisten. Voor velen een heerlijk programma om naar te kijken. Liefdevol en nuchter.

Na het herseninfarct van Mariska Bauer stond het leven van de Bauers volledig op hun kop en kwamen ze erachter wat toch echt belangrijk in het leven is. Ze kunnen elkaar in ieder geval niet missen.

Wij kunnen ze als Holland TV ook niet missen en je zult Frans vaak voorbij zien komen met een van zijn liedjes als clip.