muziekgenres

Welke muziekgenres worden het meest beluisterd?

Welke muziekgenres worden het meest beluisterd? Natuurlijk staat op nr 1. Popmuziek, met stip! Popmuziek scoort zo’n 64% wat wordt beluisterd en bekeken. Maar wat wordt verstaan onder popmuziek. Het zit eigenlijk al in de naam Pop, oftewel populaire muziek.

Daar kun je heel veel onder scharen. Het is eigentijdse muziek die eigenlijk een verzamelnaam is van heel veel muziekstijlen. Het is heel divers en wat er op dat moment eigenlijk populair is, zo moet je popmuziek zien.

Daar kan dus heel veel onder vallen. Dat kan Nederlands talig zijn, of Engelstalig. Kan gerelateerd zijn aan een seizoen. Het hoeft maar net een grote hit te worden en dan valt het dus onder popmuziek.

Na pop luistert men op de tweede plaats naar rock en dance/electronic. Over rock muziek kun je op deze pagina reeds een blog vinden. Dance/electronic is een genre wederom een verzamelnaam voor alle elektronische dansmuziek.

Deze muziek wordt gemaakt met elektronische muziekinstrumenten en is daardoor niet live te beluisteren. Ze noemen het ook wel EDM, Electronic Dance Music. In Nederland noemen we deze muziek House.

Op de derde plaats staat de geliefdegenres. Het woord zegt het al, alle muziek die een link heeft met liefde, relaties, geliefden, scheiding, verdriet, verraad, verlaten, loslaten, verlangen. Noem het maar op wat met liefde te maken heeft.

Dan volgt op de vierde plaats soundtracks. Hoe gek het ook klinkt, maar soundtracks zijn razend populair. Het is de muziek die gemaakt is voor een film, een computerspel of een TV serie. Je weet er zelf vast wel een op te noemen, die jij als favoriet hebt.

Hierna volgt nog hip hop en rap. Muziekstijlen die je ook in Nederland terugziet, vooral bij de jongeren is het populair. Nederlandse rap zangers zijn bijvoorbeeld, Ronnie Flex, Boef, Yes-R, Lil’ Kleine.

Toch blijft in Nederland de pop muziek uit de jaren 70 heel populair, ook bij de jongeren en de jeugd. Wordt op festivals, die er talloos zijn vaak de dancemuziek gedraaid. En uiteraard popmuziek, zoals het wereldwijd ook de meest populaire muziek is.

Nederlandse popmuziek zie je ook op Holland TV. Grote namen zijn toch wel, Acda en de Munnik, met het lied “Niet of nooit geweest.” Frans Bauer met het lied, “heb je even voor mij.” En André Hazes, met het lied “De Vlieger.”

Welk lied is het meest gestreamed in Nederland? Coño’ van DJ Puri, Jhorrmountain en Adje, namelijk 82 miljoen streams zijn er geteld. Je moet er van houden. Het is niet direct de muziek die je terug zal vinden op Holland TV.

Op Holland TV vind je voornamelijk de geliefdegenres terug van vroeger en nu. Heerlijk om naar te kijken, te beluisteren en mee te zingen. Tijdens feestjes te streamen als je van Oer Nederlandse (pop)muziek houdt.

En welk muziekgenre staat op nummer 1? Juist Popmuziek!