Welke Nederlandse muziekbands zijn er?

Welke Nederlandse muziekbands zijn er?

Welke Nederlandse muziekbands zijn er? Ook Nederland heeft bekende muziekbands, naast veel solozangers en zangeressen. Andere landen als, Amerika en Engeland hebben muziekbands voortgebracht, waar velen lyrisch over zijn. Maar vlak Nederland niet uit!

Laten we beginnen met de oudste nog bestaande band en dat is Bintangs, het is een rockband. Ze bestaan maar liefst al 60 jaar!~Ze zijn de makers van de Hoogoven-sound. Wat een verwijzing is naar de staalfabrieken in de IJmond. Wat de bakermat is van de bandleden.

De bekendste band van Nederland is Golden Earring, met als leadzanger Barry Hay. Zij drongen met de hit Radar Love internationaal door. Dit lied stond maar liefst 20 weken in de hitlijsten van Amerika.

Gaan we weer een stukje terug in de tijd en komen we uit bij de band The Cats. Opgericht in 1964 en een van de succesvolste bands uit Nederland. Ze komen uit Volendam, de stad die veel meer bekende zangers heeft voortgebracht.

Bekende nummers van The Cats zijn, Save the Last Dance, uitgebracht in 1977. Save the Wind, uitgebracht in 1971. Je ziet ze op Holland TV als clip regelmatig voorbijkomen, deze prachtige band uit Volendam.

Die zeker ook bij bekende bands uit Nederland hoort, is Shocking Blue. De band bestond van 1967 tot 1984. Het is een rockband uit de jaren 70 met leadzangeres Mariska Veres, die in december 2006 is overleden.

Laten we vooral BLØF, als band niet vergeten, opgericht in 1992. Ze zijn een poprockband, die uit Zeeland komt. Hun repertoire is Nederlands. Bekende liedjes van BLØF zijn: Zoutelande, Omarm, Harder dan ik hebben kan, Dansen aan zee, aan de kust.

Uiteraard hoort de Band Doe maar ook in het rijtje thuis van bekende Nederlandse bands. Doe maar is opgericht in 1978 en waren samen tot 1984. Ze combineerden diverse muziekstromen als ska, punk en reggae combineerde tot een eigen nederpop-geluid.

Nog een bekende bandnaam is Racoon, opgericht in 1997 en ze brengen melodieuze rock, maar zijn zich meer en meer gaan richten op songwriter-achtig repertoire. De band komt uit Zeeland en is bekend van nummer als, Het is al laat toch, de echte vent, love you more, oceaan.

En welke band heeft echt al jaren zijn strepen verdiend? Normaal, die kunnen we als Nederlandse band niet vergeten. Het is een rockgroep, opgericht in 194 door Bennie Jolink en Jan Manschot. Hun bekendste nummer is Oerend hard.

Normaal zingt in dialect, wat tevens hun handelsmerk werd. Ze worden ook w el de grondlegger van de boerenrock genoemd. Deze band komt uit de Achterhoek. Andere nummers van Normaal zijn, deurdonderen, vrouw Haverkamp.

We sluiten de rij af met de band Earth & Fire. Een Nederlandse popgroep met bekende namen als Jenny Kaagman, als leadzangeres. De band is opgericht in 1968 en er mee gestopt in 1990. Wie kent hun nummers niet? Die nog steeds te zien zijn op Holland TV.

Denk hierbij aan krakers als memories, seasons, weekend, you, fire of love. Te veel songs van Earth & Fire om op te noemen.