Zangers van vroeger te zien op Holland TV

Zangers van vroeger te zien op Holland TV

Zangers van vroeger te zien op Holland TV. Wat heeft Nederland toch een schat aan zangers en zangeressen voortgebracht in de loop der tijd. Ze zijn allemaal te zien op Holland TV, met name diegenen waarvan je zegt, hé, dat liedje ken ik, welke zanger is het ook alweer.

Want vaak vergeten we de naam van een zanger of zangeres als het al heel lang geleden is die het lied heeft uitgebracht. Maar de muziek, de klanken, de herinneringen die het bij een ieder oproept, zijn direct er bij terug te halen.

Wat denk je van de zanger Nico Haak! Geboren in Baarn in 1939 en overleden in 1990. Een rasechte zanger. Zijn bekendste liedjes “Honkie Tonkie Pianissie,” en “Foxie Foxtrot” wie kent ze niet.

Ook iemand die we wellicht als naam vergeten zijn, maar de nummers die door deze zanger zijn uitgebracht, zeker niet. Ronnie Tober. Geboren in het jaar 1945, einde wan de Tweede Wereldoorlog en nu 78 jaar op de teller heeft staan. Hij was voornamelijk bekend in de jaren 60. Alweer zo’n ruim 50 jaar geleden.

Bekende nummers van Ronnie Tober, die je op Holland TV kunt zien, zijn, “iedere Avond, Morgen, Naar de Kermis,” allemaal titels die oud, maar ook jong bekend in de oren zal klinken en op menig feestje zomaar ten gehore worden gebracht.

Het lijken allemaal van die simpele titels, dat zijn ze in feite ook, maar juist dat spreekt de mens aan. Lekkere meezingers, niet te ingewikkeld. Als je een glaasje op hebt en je wilt lol hebben, hoort daar simpele, lekker mee te zingen muziek bij.

Ook Ciska Peters is nog niet weg te slaan uit wat we dagelijks kunnen horen aan muziek. Ook geboren in het jaar 1945, net als Ronnie Tober. Allemaal een beetje van dezelfde leeftijd, zijn deze zangers.

Bekende liefdes van Ciska Peters, die je kunt zien op Holland TV zijn o.a. “De zwarte kat, Is er nog liefde, El Amor, Kom in mijn armen.” Allemaal stuk voor stuk nummers die je maar op hoeft te zetten en de klanken worden direct herkend.

Van iets latere tijd maar ook niet weg te slaan Bonnie St. Claire. Geboren in 1949, ontdekt door peter Koelewijn, ook een zanger van formaat. In 1966 brak ze voor het eerst door. Een van haar bekende nummers is “Dr. Bernard.”

Iemand die ook prachtige nummers heeft uitgebracht is Benny Neyman. Geboren in 1951 en overleden in 2008. Wie kent het lied niet? “Waarom fluister ik je naam nog.” Is bij iedereen bekend en een echte meezinger.

Hij had melancholische nummers op zijn naam staan, was mystiek, had iets over zich heen van, magie. Zo bracht Benny Neyman al zijn liedjes ook. Het heeft iets weg van Franse Chansons. Die uitstraling heeft hij ook.

Als hekkensluiter, maar zeker niet onbekend, Koos Alberts. De man van het levenslied, die niet weg was te slaan bij het grote publiek. Ook Koos Alberts zie je op Holland TV, met bekende nummers als, “Zijn het je ogen, Ik verscheurde je foto.”  Je ziet, je herkent de nummers uit duizenden!