Zijn Nederlandse zangers ook bekend in het buitenland?

Zijn Nederlandse zangers ook bekend in het buitenland?

Zijn Nederlandse zangers ook bekend in het buitenland? Bij Nederlandse zangers denken we vaak aan zangers die in het Nederlands zingen en alleen in Nederland optreden. Maar er zijn ook zangers die uit Nederland komen en in een andere taal zingen en daardoor bekendheid genieten in het buitenland.

Welke bekende zangers zijn dat dan? Dit zijn bijvoorbeeld bands. Denk hierbij aan de Golden Earring. Met het lied radar Love braken zij internationaal door. Dit is een band die ook voornamelijk in het Engels zingt.

Een andere Nederlandse band die ook in het buitenland doorbrak is Schoking Blue. Weliswaar al een oudje, maar toch, wie heeft er niet van gehoord! Hun muziek wordt nog steeds gedraaid op Holland TV.

In 1970 braken ze door in het buitenland. Leadzanger van deze band is Mariska Veres. Bekende nummers van hun zijn, Venus, Sent me a Postcard, Daemon Lover, Inktpot, Blossom Lady. Deze band heeft veel naamsbekendheid gecreëerd.

Andere namen van Nederlandse artiesten die in het buitenland hits hebben gescoord zijn, George Baker Selection. Ook een band die al wat jaren geleden een bekende band was in Nederland. De band werd al in 1967 opgericht door frontman George Baker.

Wie kent het lied niet van deze band? Paloma Blanca, the Wind, Little green Bag, Sin a song of Love, Save all your Love Songs. De band wordt nog veel gedraaid en menigeen heeft er hele goede herinneringen aan.

Iets bekendere naam van een zangeres die in het buitenland is doorgebroken is Candy Dulfer. Ze is saxofoniste, maakt onderdeel uit van de muziekgroep Ladys of Soul en Funky Stuff. Bekende nummers van haar, Lilly was here, Run to you, Don’t go.

En wat denk je van Armin van Buuren, bekend over de gehele wereld, maar wel als afkomst Nederland! Hij is een diskjockey en muziekproducent. In 2007, 2008, 2009, 2010 en 2012 stond hij op nummer 1 in de top 100-dj-lijst van DJ Magazine.

We mogen zeker ook Duncan Laurence niet vergeten. De winnaar van het songfestival. Die in landen is doorgebroken als Ierland, Ijsland, Estland, Luxemburg en België. Bij het songfestival van 2023 was hij ook aanwezig.

Unlimited, wie heeft er niet van gehoord?  Ze scoorden, Ray en Anita, wereldwijd hits tot in Australië aan toe. Ze verkochten wereldwijd maar liefst 18 miljoen platen. Waarvan ♪én plaat zelfs in 35 landen tegelijkertijd een nummer 1 hit scoorde.

De Vengaboys horen ook in dit rijtje thuis. Een groep Nederlandse dance acts, die van 1997 tot 2000 hit na hit scoorde wereld wijd. In 2010 maakte de groep een come back. Ze hebben gescoord met het lied, Boom, Boom, Boom, Boom.

De hekkensluiter van Nederlandse zangers die ook in het buitenland bekend zijn is, Caro Emerald, die met de hit a night like this, Romeo aan de weg timmerde. Ze is Nederlands, maar zingt voornamelijk Engelstalig.

Je ziet, dat kleine kikkerlandje breekt ook op muziekvlak internationaal door.